Livsmedelskvalitet för vattenjustering vid bryggning utav öl.
Första gången saltet framställdes var 1694 ur mineralkällorna i den engelska kurorten Epsom. En lantbrukare upptäckte källorna år 1618, och lade märke till att hästarna vägrade att dricka vattnet från källan trots att torka rådde. När vattnet examinerades fann man att det innehöll det bittert smakande ämnet magnesiumsulfat. Havsvatten har naturligt en komponent av magnesiumsulfat, anledningen till att det koksalt som utvinnes genom indunstning av havsvatten i saliner alltid är förorenat med en viss mängd magnesiumsulfat. Av denna anledning bör man vid användning av hälsokostaffärernas oraffinerade havssalt vid matlagning utöva viss försiktighet på grund av magnesiumsulfatets laxerande egenskap.
- Magnesiumsulfat 50 gram18 kr
- Kalciumklorid 50 gram34 kr
- Kalciumsulfat 50 gram18 kr
- Natriumbikarbonat 50g18 kr
- Kalciumkarbonat 50 gram44 kr